به گزارش برنا؛ در دوران سخت بارش کم باران امسال که بیشتر محصولات کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد با کاهش میزان تولید مواجه هستند، افزایش تولید زعفران در استان این محصول را به عنوان گزینهای مناسب برای رونق کشاورزی در دوران تنش آبی مطرح کرده است.
کهگیلویه و بویراحمدبا برخورداری از خاک حاصلخیز و اقلیم مناسب میتواند به عنوان یکی از کانونهای تولید زعفران در کشورمان باشد اما کشت این محصول کمتر از ظرفیتها در استان است.
اگر چه سطح کشت زعفران در کهگیلویه و بویراحمد امسال نسبت به پارسال افزایش یافته است اما میزان کشت این محصول در استان کمتر از ۵۰ هکتار است که در مقایسه با ظرفیتها اندک است.
مزایای و معایب کشت زعفران از نگاه بهرهبرداران و کارشناسان
یکی از بهرهبرداران محصول زعفران در کهگیلویه و بویراحمد اعتقاد دارد که کمتر بودن دفعات آبدهی از مزیتهای کشت زعفران به شمار میرود که این امر آن را به انتخابی مناسب برای کشت در روزگار کمآبی تبدیل کرده است .
آرش کاظمی با اشاره به اینکه بخش زیادی از هزینههای تولید محصولات کشاورزی دستمزد(حق الزحمه) کارگران است تاکید کرد: به علت امکان برداشت آسان این محصول با استفاده از ظرفیت فرزندان و زنان میتوان قیمت تمامشده آن را کاهش داد.
وی به حجم کم گیاه زعفران اشاره و تاکید کرد: هزینههای حمل و نقل این محصول نسبت به سایر محصولات کشاورزی کمتر است.
یک دانشآموخته کارشناسی ارشد زراعت میگوید : براساس بررسیهای صورت گرفته کشت زعفران در برخی نقاط استان با اقلیم منطقه سازگار است و میتواند با تولید محصولات مرغوب درآمد خوبی را برای کشاورزان فراهم کند.
بشارت جعفری افزود: زعفران به علت قیمت خوب سودآوری خوبی برای بهرهبرداران دارد و در صورت ایجاد صنایع بستهبندی محصول زعفران میتواند به خلق فرصتهای شغلی بیشتری منجر شود.
جعفری ابراز داشت: با هر دوره کشت زعفران امکان برداشت در چند دوره وجود دارد که این مسأله سودآوری این محصول برای تولید کننده را بیشتر میکند.
وی تصریح کرد:ماندگاری طولانی از دیگر مزایای کشت این محصول است که این امر سبب میشود همه محصولات تولیدی به فروش برسد.
افزایش ۳۰درصدی تولیدی زعفران
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به در حال برداشت بودن زعفران در استان تاکید کرد: پیشبینیهای کارشناسان نشان میدهد که تولید این محصول امسال نسبت به پارسال ۳۰ درصد افزایش یافته است.

نیرومند صیادی بیان کرد: بیشتر شدن سطح زیر کشت و افزایش میزان تولید محصول در واحد سطح از دلایل رشد تولید زعفران در کهگیلویه و بویراحمد است.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: با توجه به برگزاری دورههای آموزشی برای بهرهبرداران این محصول هم از نظر کیفیت و هم عملکرد در واحد سطح نسبت به سالهای گذشته رشد داشته است.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت:سطح زیر کشت مزارع زعفران استان در سال جاری زراعی ۱۰ هکتار افزایش داشت و در مجموع سطح زیر کشت این محصول ۴۵ هکتار است.
صیادی با اشاره به اینکه میزان تولید زعفران در هر هکتار بین چهار تا هشت کیلوگرم در استان است اظهار داشت: برآوردهای کارشناسی نشان میدهد که پاییز امسال ۲۱۰ کیلوگرم زعفران در مزارع استان برداشت میشود.
مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد:زعفران تولیدی بهرهبرداران استان با توجه به شرایط اقلیمی جزو مرغوبترین نمونههای آن در کشور محسوب میشود.
وی تاکید کرد: زعفران جزو محصولات کم آببَر محسوب میشود و در مجموع این محصول به چهار نوبت آب نیاز دارد به همین علت این زعفران گزینهای مناسب برای کشت در زمان های خشکسالی است.
صیادی ادامه داد: با توجه به رشد زعفران در زمینهای درجه ۲ و سه زراعی مناطق سردسیری و نیمه گرمسیری قابلیت کشت این محصول را دارد.
وی ابراز داشت: با برنامهریزی صورت گرفته در مدیریت باغبانی کهگیلویه و بویراحمد توسعه کشت زعفران به صورت یکپارچه در دستور کار است.
موانع کشت زعفران
صیادی عنوان کرد: قیمت بالای پیاز زعفران یکی از دلایل استقبال کم کشاورزان از کشت این محصول است.
وی ادامه داد: مشارکت مووسسههای حمایتی بنیاد علوی، ستاد اجرایی فرمان امام، بسیج مهندسی برای پرداخت تسهیلات بانکی از راهکارهای توسعه کشت و تولید زعفران در کهگیلویه و بویراحمد است.
مسئولیت این خبر با سایت منبع و جامعه ورزشی آفتاب نو در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.
آخرین اخبار ورزشی از فوتبال ایران و باشگاه های جهان را در سایت ورزشی آفتاب نو بخوانید
|
مطالب پیشنهادی از سراسر وب |
