تاریخ انتشار : یکشنبه 14 مرداد 1403 - 16:40
20 بازدید
کد خبر : 264954

بی‌برنامگی سیاست‌گذاران بزرگ‌ترین مانع سد راه خصوصی‌سازی خودروسازان است

بی‌برنامگی سیاست‌گذاران بزرگ‌ترین مانع سد راه خصوصی‌سازی خودروسازان است

محمود نجفی سهی عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن قطعه سازان خودرو کشور در گفت‌وگو با نبض بازار ضمن اشاره به چالش‌های موجود در زمینه خصوصی‌سازی صنعت خودرو اظهار کرد: ساختار کنونی صنعت خودرو موجب شده خصوصی‌سازی خودروسازان در چند دهه اخیر با چالش‌ها و موانع زیادی روبرو باشد و همین مسئله موجب شده که

محمود نجفی سهی عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن قطعه سازان خودرو کشور در گفت‌وگو با نبض بازار ضمن اشاره به چالش‌های موجود در زمینه خصوصی‌سازی صنعت خودرو اظهار کرد: ساختار کنونی صنعت خودرو موجب شده خصوصی‌سازی خودروسازان در چند دهه اخیر با چالش‌ها و موانع زیادی روبرو باشد و همین مسئله موجب شده که خروجی مطلوبی را از این صنعت شاهد نباشیم.

نجفی سهی بلاتکلیفی و بی‌برنامه بودن سیاست‌گذاران را بزرگ‌ترین مانع سد راه خصوصی‌سازی صنعت خودرو دانست و عنوان کرد: همین امر نیز از بی‌برنامگی اقتصادی و سیاست‌گذاری اقتصادی نشأت می‌گیرد؛ وقتی برنامه نداریم و نمی‌دانیم چه می‌خواهیم بکنیم؛ به هیچ وجه نخواهیم توانست مشکلات صنعت خودرو را حل کنیم. وقتی برای تولید خودرو برنامه‌ای نیست و هیچ گونه آینده‌نگری در صنعت خودرو وجود ندارد، هر ارگانی اعم از قوه مجریه، قوه مققنه و قوه قضاییه به خود حق می‌دهد تا در صنعت خودرو دخالت کند و برای آن تصمیم بگیرد، چرا که آینده و فردایی برای این صنعت متصور نیست.

تصدی‌گری دولت در صنعت خودرو موجب ضرر و زیان خودروسازان است

وی با بیان اینکه تصدی‌گری دولت در صنعت خودرو موجب ضرر و زیان خودروسازان است، عنوان کرد: به نظر من دولت باید دست از تصدی‌گری در صنعت خودرو بردارد و فقط روی آن نظارت داشته باشد؛ تصدی‌گری صنعت خودرو باید به اهلش که همان بخش خصوصی است، واگذار شود.

عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن قطعه سازان خودرو کشور افزود: دولت‌ها در سال‌های گذشته نیز علاقه زیادی به واگذاری خودروسازان داشته‌اند، اما به نظر می‌رسد که آنها همواره نگران تبعات احتمالی ناسی از این واگذاری‌ها بوده‌اند.

وی در ادامه به ضرر و زیان ‌خودروسازان اشاره کرد و گفت: شورای رقابت در قیمت‌گذاری دخیل است، اما حاکمیت هم وظایفی دارد که باید در قبال صنعت خودرو انجام دهد. اصول حسابرسی صنعتی هم عنوان می‌کند که یک کارخانه چقدر باید هزینه و نیرو و چه مقدار تولید  داشته باشد. اگر نسبت هر یک از سه مولفه مذکور با یکدیگر برابر نباشد، حکایت از ضعف در اداره خودروسازان دارد.

خروج از وضعیت کنونی صنعت خودرو نیازمند یک برنامه مدون است

نجفی سهی همچنین عنوان کرد: متجاوز از ۳۷ شرکت در بخش خصوصی برای مونتاژ خودرو تاسیس شده ‌است که هر کدام از آنها یک مدل ماشین را مونتاژ می‌کنند و همین موضوع سبب شده که به این زودی‌ها نتوانیم خودروساز شویم. متاسفانه در کشور ما برای واردات فرش قرمز پهن کرده‌اند، البته که واردات شیرین و راحت است و می‌تواند سود بیشتری برای دولت داشته باشد، همچنین می‌تواند درآمد ارزی خوبی هم از این راه کسب کند اما چاره این اقدام مشکل صنعت خودرو در وضعیت کنونی نیست.

عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن قطعه سازان خودرو کشور در پایان تاکید برای خروج از وضعیت کنونی صنعت خودرو باید یک برنامه مدون تصویب و طبق همان برنامه نیز عمل شود؛ چرا که بی برنامگی بزرگ‌ترین آسیب برای صنعت خودرو است.

+

آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn