افزایش ثبت قرارداد در سامانه خودنویس/ بازار مسکن به کدام سو میرود؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، کارشناس سیاست گذاری مسکن گفت: با تداوم استفاده از سامانه خودنویس شاهد بازگشت رونق به بازار اجاره مسکن خواهیم بود. سامانه خودنویس یکی از ابزارهای دولت برای کنترل بازار اجاره مسکن به شمار می رود که از طریق آن می توان بازار را به سمت رونق سوق داد
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، کارشناس سیاست گذاری مسکن گفت: با تداوم استفاده از سامانه خودنویس شاهد بازگشت رونق به بازار اجاره مسکن خواهیم بود.
سامانه خودنویس یکی از ابزارهای دولت برای کنترل بازار اجاره مسکن به شمار می رود که از طریق آن می توان بازار را به سمت رونق سوق داد این در حالیست که بسیاری از مستاجران پیش از راه اندازی این سامانه با مشکلات زیادی روبرو بودند و هربار با ورود سوداگران و دلالان مستاجران با قیمت های نجومی روبرو میشدند.
در همین رابطه فاضلیان کارشناس سیاست گذاری مسکن در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه سامانه خودنویس از سال گذشته بساط تمامی سوداگران و دلالان بازار اجاره مسکن را بهم زده است گفت: بررسی ها نشان میدهد که بخش عمده ای از مشکلات در این بازار رفع شده و خیال بسیاری از مستاجران راحت شده است.
او با بیان اینکه سامانه خودنویس، بر اساس قانون جهش تولید مسکن، برای تنظیم قراردادهای بخش مسکن راهاندازی شده است گفت: کارکرد این سامانه تنها مربوط به موضوع قرارداد نیست و در واقع خودنویس نسخه بهروز شده و جدید سامانه املاک و مستغلات است که با ثبت اطلاعات مربوط به املاک موجود در کشور، تنظیمگری بازار مسکن در قانون ساماندهی بازار مسکن و اجاره را تسهیل میکند.
فاضلیان ادامه داد: مهمترین ویژگی این سامانه، امکان ثبت قرارداد اجاره و دریافت کد رهگیری رایگان است و از خرداد ماه امسال امکان ثبت معاملات خرید و فروش نیز در این سامانه فراهم شد.
او با بیان اینکه طبق آخرین آمار وزارت راه و شهرسازی، بیش از ۹۰۰ هزار قرارداد اجاره در سامانه خودنویس از سال گذشته تا کنون ثبت شده است گفت: بر اساس همین آمار، در این مدت ۵۰ درصد صدور کد رهگیری افزایش یافته است؛ این نشان میدهد که مستأجران پیش از این بهخاطر هزینه بالای کمیسیون املاک، قراردادها را دستی یا پشتنویسی تنظیم میکردند.
کارشناس مسکن افزود:اکنون با سامانه املاک، شفافیت آماری در بازار مسکن در حال افزایش است و از سوی دیگر مشکلات مربوط به ثبت نشدن رسمی قراردادها و طرح شکایت نیز رو به کاهش است. با ثبت قراردادها در سامانه خودنویس، آمار دقیقتری از تعداد مستأجران، هزینههای مربوط به اجاره، افزایش سقف اجارهها و… برای برنامهریزی و ساماندهی بازار مسکن و اجاره به دست میآید.
او تاکید کرد: در واقع سامانه خودنویس در راستای شفافیت، تسهیل امور، دستیابی به آمار، حذف هزینه حقالزحمه مشاوران املاک و کنترل نرخها در بازار اجاره راهاندازی شده است.
فاضلیان افزود : با تداوم اجرای سامانه خودنویس از سوی دولت به طور قطع آینده خوبی را برای بازار اجاره مسکن رقم خواهد خورد.
او گفت: با توجه به اتمام تعطیلات فصل اجاره مسکن میزان ثبت قراردادها در سامانه خودنویس مسکن افزایش یافته است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰