تاریخ انتشار : پنجشنبه 22 شهریور 1403 - 22:04
12 بازدید
کد خبر : 310975

سقف بودجه تغییر نکرده بلکه مبلغی به سقف آسیایی‌ها اضافه شده | اخبار ورزشی

سقف بودجه تغییر نکرده بلکه مبلغی به سقف آسیایی‌ها اضافه شده | اخبار ورزشی

جامعه ورزشی آفتاب نو: به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، منصور قنبرزاده در نشست خبری امروز خود، اظهاراتی داشت که گزیده آنرا در زیر می‌خوانید: *عنوان دقیق‌تر سقف بودجه، طراز مالی باشگاه‌ها است و در AFC هم از چنین عنوانی یا بازی جوانمردانه مالی صحبت می‌کنند. در سال‌های گذشته استاندارد‌های مجوز حرفه‌ای را وسیع‌تر کرده‌اند.

جامعه ورزشی آفتاب نو:

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، منصور قنبرزاده در نشست خبری امروز خود، اظهاراتی داشت که گزیده آنرا در زیر می‌خوانید:

*عنوان دقیق‌تر سقف بودجه، طراز مالی باشگاه‌ها است و در AFC هم از چنین عنوانی یا بازی جوانمردانه مالی صحبت می‌کنند. در سال‌های گذشته استاندارد‌های مجوز حرفه‌ای را وسیع‌تر کرده‌اند. حدود ۴_۳ قبل در برخی موارد اغماض می‌شد. مثلا در آن زمان برخی موارد مربوط به معیار‌های درجه B و C الزامی نبود، اما اکنون تبدیل به معیار A و الزامی شده است.

*مانند اینکه از سال‌های آینده اگر باشگاهی تیم بانوان نداشته باشد، مجوز حرفه‌ای نمی‌گیرد یا اگر باشگاهی ۳ دوره متوالی نتواند مجوز ملی بگیرد، باید از لیگ برتر هم خارج شود. این‌ها مواردی است که AFC برای نزدیک کردن به استاندارد‌ها اعلام کرده است. نیاید شرایطی پیش بیاید که لیگ برتر ایران از حالت حرفه‌ای خارج شود و نتوانیم تیمی در لیگ نخبگان و لیگ قهرمانان داشته باشیم. به همین دلیل از سال گذشته مصوب شد نظم مالی برای باشگاه‌ها مدنظر قرار بگیرد و طراز مالی منظور ما بود. یعنی درآمد و هزینه باشگاه‌ها مشخص شود. در سال اول نواقصی هم داشت، اما آنچه توسط خود باشگاه‌ها در سایت AFC بارگذاری شد، هزینه و درآمد بود. یکی از معیار‌هایی که از امسال خیلی سختگیرانه را اعمال می‌کنند این است که هر ۳ ماه یک بار خود باشگاه‌ها باید طراز مالی را با نظارت کمیته صدور مجوز حرفه‌ای بارگذاری کنند.

*در نهایت زمانی که AFC می‌خواهد مجوز حرفه‌ای صادر کند، طراز مالی را در نظر می‌گیرد. اگر هزینه نسبت به درآمد بالاتر باشد، قطعا مجوز حرفه‌ای صادر نخواهد شد. در گذشته ۳_۲ باشگاه ما توانستند مجوز حرفه‌ای بگیرند و باشگا‌ه‌های پرطرفدارمان به تلخی از لیگ قهرمانان حذف شدند. برقراری طراز مالی سبب شد هفت باشگاه ما امسال مجوز حرفه‌ای بگیرند. آن هم طبق اسناد واقعی که خود باشگاه‌ها بارگذاری کردند. هر تغییری با مقاومت و سختی مواجه است. باشگاهی داشتیم که سال قبل تعهداتی ایجاد کرده بود، اما به هر شکل طبق مذاکره با بازیکنانش، قرارداد خود را تقلیل داد و توانست به شرایطی نزدیک شود که مجوز حرفه‌ای بگیرد.

*در نهایت این باشگاه توانست مجوز حرفه‌ای را کسب کند. اگر بخواهیم خیلی شفاف بگوییم طراز مالی باشگاه‌ها الزام AFC است و قانون تجارت هم می‌گوید درآمد باید با هزینه برابر باشد، اما مباحث یک تا ۲ روز اخیر ما این بود که برخی دوستان به اشتباه و به دلیل اشراف نداشتن به قانون یا جهل بر قانون، اعلام کردند سقف بودجه تغییر پیدا کرده است. سقف بودجه سر جای خودش است. باشگاه‌هایی که مجوز ملی گرفته‌اند یک امتیاز دارند و باشگاهی که مجوز حرفه‌ای دارد امتیازی دیگر. پایه هم برای همه تیم‌ها مشترک است.

*نکته‌ای که الان تغییر پیدا کرده پاداش تیم‌های آسیایی است. پاداش آن‌ها به این شکل بود که برای مرحله گروهی لیگ نخبگان ۸۰۰ هزار دلار به سقف‌شان اضافه شود. کسب این مبلغ با حضور در مرحله گروهی قطعی است و ما از ابتدا این بحث را در نظر گرفتیم. سپاهان و تراکتور هم که در لیگ قهرمانان هستند، کسب ۳۰۰ هزار دلارشان قطعی است. مکاتبات امور بین‌الملل پس از تدوین دستورالعمل انجام شد و قبل از تدوین دستورالعمل این مبلغ برای ما مشخص نبود.

*در دستورالعمل به این شکل آمده که پاداش‌های آسیایی برای سال ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ به میزان خالص پرداختی به سقف بودجه افزایش پیدا کند. ۸۰۰ هزار دلار قطعی شده بود و در نهایت تیم‌های حاضر در لیگ نخبگان با توجه به تعداد بازی‌های داخل و خارج از خانه، رقمی را دریافت می‌کنند. یعنی در مجموع سقف بودجه باشگاه‌های حاضر در لیگ نخبگان ۵۰۰ هزار دلار افزایش پیدا کرده و به یک میلیون و ۳۰۰ هزار دلار رسیده است. این مبلغ نیز به این شکل است که با توجه به مشخص نشدن مرحله بعد، بحث بود که مبلغ یک میلیون و ۳۰۰ هزار دلار را علی‌الحساب محاسبه کنیم. 

*در چندین جلسه به جمع‌بندی نرسیدیم، اما در یک هفته اخیر از طریق اصحاب رسانه مطلع شدیم که تیم‌های عربی تغییر روش داده و حتی سهمیه بازیکنان خارجی خود را افزایش دادند. حتی سهمیه بازیکنان خارجی لیگ نخبگان هم نسبت به گذشته افزایش یافته است. این موضوع فشار زیادی به باشگاه‌های ما به عنوان نمایندگان ایران می‌آورد. آن‌ها به نوعی تیم ملی ما هستند. اکنون ۷۵ درصد امتیاز‌ها درمورد سهمیه کشور‌ها در لیگ نخبگان براساس نتایج باشگاه‌ها در سال‌های اخیر محاسبه می‌شود.

*به همین دلیل سهمیه ما در فصل آینده کم شد. ۲۵ درصد باقی مانده نیز مربوط به نتایج تیم‌های ملی است. در هر مرحله‌ای باشگاه‌های ما نتایج قابل قبولی نگیرند، به همین شکل از سهمیه ما کم می‌شود. بحث اضافه شدن پاداش آسیایی موافقان و مخالفانی داشت که فرق آن ۵۰۰ هزار دلار در لیگ نخبگان است گه احتمال تحقشش بسیار زیاد است. 

*در نهایت در روز‌های اخیر با توجه به شرایط ایجاد شده و نظرات کارشناسی قرار شد درمورد حداقل‌ها سخت‌گیری نکنیم. اکنون که شرایط زمین‌های ما به این شکل است و حریفان در آسیا نیز چنین وضعیتی دارند، برخی مسائل مثل پاداش آسیایی را به شکل بهتری لحاظ کنیم. در کارگروه هم موافقان و مخالفانی وجود داشت. حتی کمیته وضعیت و بین‌الملل نیز مسائل را رصد می‌کنند. نظرات پیشکسوتان فوتبال ایران از باشگاه‌های مختلف را هم بررسی کردیم. ظرف یک تا ۲ روز آینده این بحث نهایی و تصمیم گرفته شد پاداش آسیایی را تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار دلار برای نمایندگان ما در لیگ نخبگان در نظر بگیرند که اختلافش ۵۰۰ هزار دلار است. این موضوع نیز به اجماع هیات رئیسه رسید.

*قنبرزاده درپاسخ به اینکه واگذاری استقلال و پرسپولیس به هلدینگ خلیج فارس و کنسرسیوم بانک‌ها چه تاثیری روی این تصمیم داشته است، گفت: حتی به این موضوع فکر نکردیم. شاید بتوان این سوال را اینگونه تکمیل کرد که سرخابی‌ها در فرایند گذر بودند. روزی با مدیران هلدینگ خلیج فارس و کنسرسیوم بانک‌ها جلسه‌ای داشتیم تا برخی مسائل را در خصوص بدهی‌های انباشته مطرح کنیم. آن‌ها مشکل مالی ندارند، اما مقررات مالی‌شان بسیار استاندارد است و روی کدال و بورس قرار می‌گیرد. این دوره گذار سخت است، اما اکنون بسیاری از بدهی‌های ۲ باشگاه تسویه و شرایط مالی‌شان بهتر شد.

*قنبرزاده درپاسخ به انتقادات مدیران عامل پرسپولیس و تراکتور درمورد نحوه ابلاغ بحث اضافه شدن پاداش آسیایی به سقف بودجه و گلایه‌های شدید رضا درویش، گفت: به هر حال این بحث موافقان و مخالفانی داشت. مانند قوانین مجلس است که شاید درصدی مخالف داشته باشد، اما هر وقت قانون شد، باید همه از آن تبعیت کنند. همه ما می‌پذیریم نمایندگان ما در آسیا حکم تیم‌های ملی را دارند، اما یک چیز را فراموش نکنید. شاید اگر زودتر این اتفاق می‌افتاد، قدرت تصمیم‌گیری تیم‌ها بهتر می‌شد، اما گفتم در روز‌های اخیر متوجه شدیم امارات و عربستان، سهمیه بازیکنان خارجی خود را افزایش داده‌اند. در شرایط فورس ماژور قرار گرفته‌ایم. این نکته را هم فراموش نکنید که باشگاه‌ها تا ۱۰ آبان فرصت جذب ۳ بازیکن سهمیه آزاد فیفا را هم دارند. نمی‌خواهم قول بدهم. سقف که تغییر نمی‌کند، اما برخی باشگاه‌ها تقاضا کرده‌اند یک تا ۲ سهمیه به لیست بزرگسالانشان اضافه شود.

*این بحث نیز منطقی است، زیرا سهمیه حریفانشان افزایش یافته است. شنبه جلسه‌ای را برگزار می‌کنیم تا با دوستان درمورد افزایش سهمیه بازیکنان بزرگسال به اجماع برسیم. درویش و حسین شهریاری درمورد اورونوف بحثی با من داشتند. هرچه تحلیل می‌کنم می‌بینم این بحث درست است. گفتند سال گذشته سهمیه ۲۵ سال نداشتیم و او را در فهرست بزرگسال رد کردیم. در آن زمان ۲۳ سال و ۶ ماه بود. این بحث مقداری گنگ است. می‌گویند سال گذشته با او قرارداد بستیم و الان باید بازیکن زیر ۲۵ سال محسوب شود. این یک بحث تفصیلی است. این قانون را تغییر دادیم و قطعا اصلاح می‌شود. شنبه بحث را اصلاح می‌کنیم تا دغدغه باشگاه‌ها برطرف شود.

انتهای پیام/

+

آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

عضو تلگرام آفتاب نو شدی؟ اگه نه تا دیر نشده کلیک کن آخرین اخبار ورزشی رو اونجا ببین

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn
advanced-floating-content-close-btn