تاریخ انتشار : پنجشنبه 22 شهریور 1403 - 22:35
13 بازدید
کد خبر : 310997

شناسایی بزرگ‌ترین مخارج ارزی ایران/ سهم ۷ میلیارد دلاری کالاهای اساسی+ جدول

شناسایی بزرگ‌ترین مخارج ارزی ایران/ سهم ۷ میلیارد دلاری کالاهای اساسی+ جدول

عکس: اکوایران/ دانیال شایگان به گزارش اقتصادنیوز، در آخرین گزارش تامین ارز بانک مرکزی، از ابتدای سال جاری تا ۲۱ شهریور، بیش از ۳۱ میلیارد دلار ارز کشور تامین شده است. بر اساس این گزارش، حدود ۷ میلیارد دلار به کالاهای اساسی و دارو، حدود ۱۷ میلیارد دلار به کالاهای تجاری و بازرگانی و


عکس: اکوایران/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، در آخرین گزارش تامین ارز بانک مرکزی، از ابتدای سال جاری تا ۲۱ شهریور، بیش از ۳۱ میلیارد دلار ارز کشور تامین شده است. بر اساس این گزارش، حدود ۷ میلیارد دلار به کالاهای اساسی و دارو، حدود ۱۷ میلیارد دلار به کالاهای تجاری و بازرگانی و ۷۷۲ میلیون دلار به بخش خدمات تخصیص داده شده است. مقدار ارز کل تامین شده نسبت چند روز گذشته (۱۹ مرداد) ۴۶۰ میلیون دلار بیشتر بوده است.

030622

تخصیص ۳۱ میلیارد دلار برای واردات

به گزارش اکوایران، از ابتدای سال تا ۲۱ شهریور، ۳۱ میلیارد و ۷۲ میلیون دلار ارز کشور توسط بانک مرکزی تامین شده است. این مقدار ارز برای واردات چهار دسته کالا و خدمات استفاده شده است. برای دسته کالاهای تجاری و بازرگانی ۱۶ میلیارد و ۷۳۸ میلیون دلار ارز تامین شده است. برای دسته واردات در مقابل صادرات ۶ میلیارد و ۸۵۴ میلیون دلار ارز تخصیص یافته است. همچنین، برای واردات خدمات نیز ۷۷۲ میلیون دلار ارز تامین شده است.

030622

ارز تخصیصی به کالاهای اساسی و دارو در مرز ۷ میلیارد دلار

بر اساس گزارش بانک مرکزی، مجموعا ۶ میلیارد و ۷۰۸ میلیون دلار به کالاهای اساسی و دارو ارز تخصیص یافته است. از این مقدار ۵ میلیارد و ۲۱۰ میلیون دلار صرف واردات کالاهای اساسی و کشاورزی شده است. این گروه شامل گندم، دانه‌های روغنی، نهاده‌ها و سایر می‌باشد. به دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی یک میلیارد و ۴۹۸ میلیون دلار ارز تخصیص یافته است. ارز تخصیص یافته به این گروه با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی برآورد شده تا مصرف کنندگان و اقشار مختلف جامعه بتوانند با قیمت کمتری به این کالاها دسترسی داشته باشند.

مقدار ارز تخصیص یافته به بخش صنایع

به طور کلی، ارز مورد نیاز صنایع در هفت گروه دسته‌بندی شده و برای آن‌ها مجموعا ۲۳ میلیارد و ۵۹۰ میلیون دلار ارز تخصیص داده شده است. مشمولان دریافت این وجه یا ارز را به صورت نیمایی دریافت کرده‌اند یا واردات در مقابل صادرات داشته‌اند.

030622

از میان این شش گروه، بیش‌ترین حجم واردات در مقابل صادرات بعد از گروه «سایر»، ۴ میلیارد و ۱۱۹ میلیون دلار بوده که به «صنایع حمل‌ونقل خودرو» مربوط می‌شود. از این مقدار، ۲ میلیارد و ۲۴۹ میلیون دلار آن با ارز نیمایی و یک میلیارد و ۶۹۰ میلیون دلار آن با واردات در مقابل صادرات تامین شده است. در مقابل، کمترین ارز تخصیص یافته در این گروه، ۹۰۵ میلیون دلار بوده که به «منسوجات و پوشاک» تعلق دارد که از این مقدار ۸۵۸ میلیون دلار آن با ارز نیمایی و ۴۷ میلیون دلار آن از طریق واردات در مقابل صادرات تامین شده است.

به طور کلی در بخش صنعت، ۱۶ میلیارد و ۷۳۷ میلیون دلار به ارز نیمایی و ۶ میلیارد و ۸۵۳ میلیون دلار به واردات در مقابل صادرات تخصیص یافته است.

منبع خبر

عضو تلگرام آفتاب نو شدی؟ اگه نه تا دیر نشده کلیک کن آخرین اخبار ورزشی رو اونجا ببین

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

advanced-floating-content-close-btn
advanced-floating-content-close-btn