۱۹۸۱؛ ایپسویچتاون
ایپسویچتاون اولین تیم انگلیسی بود که به گمپر آمد. تیمی که توسط بابی رابسون فقید هدایت میشد، کسی که در نوکمپ هم روی نیمکت نشست. «پسران تراکتوری» بهترین فصلشان را پشتسر گذاشته بودند، در لیگ انگلیس نایبقهرمان شدند و قهرمان جام یوفا هم نام گرفتند. در هر صورت آنها با بارسا دیدار نکردند چراکه در نیمهنهایی برابر کلن با گل دیدنی تونی شوماخر شکست خوردند، تیمی که در فینال هم باخت ناخوشایند ۴- صفر را به بارسلونا تحمیل کرد. ایپسویچ هم در دیدار ردهبندی ۲-۱ به واسکوداگاما برزیل باخت و آخر شد.
۱۹۸۲؛ منچسترسیتی
منچسترسیتی تیم انگلیسی بعدی بود که در نیمهنهایی کلن، مدافع عنوان قهرمانی را در ضربات پنالتی شکست داد. دیداری که جنجالی شد، چراکه تیم آلمانی اعتقاد داشت کریس جونز یکی از پنالتیزنهای سیتی که ضربهاش را گل کرد در طول بازی تعویض شده بود! در دیگر دیدار این مرحله هم ۱۱۰ هزار هوادار بارسلونا مشتاق دیدن خرید جدیدشان دیگو مارادونا در نوکمپ بودند. بارسا برابر تیم برزیلی اینترناسیونال در ضربات پنالتی شکست خورد و فوقستاره آرژانتینی هم عملکرد ناامیدکنندهای داشت. بارسلونا ردهبندی را از کلن در پنالتیها برد. در فینال هم منچسترسیتی ۳-۱ به اینترناسیونال باخت و قهرمان نشد. تیم برزیلی اولین تیم غیراروپایی قهرمان خوان گمپر نام گرفت.
۱۹۸۳؛ ناتینگامفارست
بعد از ۲ قهرمانی متوالی در جام باشگاههای اروپا، تیمِ برایان کلاف اسطورهای در نزدیکی پایان دوران طلاییاش قرار داشت. آنها به نوکمپ آمدند تا با بارسایی دیدار کنند که دیگو مارادونا در ترکیبش میدرخشید. در حقیقت، کلاف در آن بازی که تیمش ۲- صفر باخت تحتتأثیر نمایش مارادونا قرار گرفت و به بازیکنانش گفت «پیراهن آن مرد را بگیرید.» ظاهراً این افتخار در نهایت به کنی سواین رسید. این بازی نیمهنهایی بود و بارسلونا در فینال با برتری برابر دورتموند قهرمان شد. فارست هم برای کسب مقام سوم برابر اندرلخت قرار گرفت و ۴-۲ شکست خورد. در کمال تعجب همان فصل در نیمهنهایی جام یوفا هم از این تیم بلژیکی شکست خوردند.
۱۹۸۴؛ استونویلا
برای چهارمین تابستان پیاپی یک تیم انگلیسی در خوان گمپر شرکت کرد. ویلا که جام باشگاههای اروپا را ۲ سال قبل به افتخاراتش اضافه کرده بود در نیمهنهایی به بایرنمونیخ ۲-۱ باخت، در حالی که بارسلونا با تری ونبلز سرمربی جدیدش برد خیرهکننده ۹-۱ را برابر بوکاجونیورز به ثبت رساند. بنابراین یک مرتبه دیگر رویارویی بین کاتالانها و مهمانهای انگلیسی صورت نگرفت. البته این باعث شد یک برخورد جذاب در ردهبندی بین ویلا و بوکا صورت بگیرد. این نخستین نبرد فوتبالی بین انگلیسیها و آرژانتینیها بعد از جنگ «فالکلند» بود. البته در جریان بازی، بازیکنان با یکدیگر برخورد خیلی خوبی داشتند تا نشان دهند ورزش و دوستی فراتر از جنگ است. آن بازی را بوکا ۲- صفر برد و سوم شد. بارسا هم با شکست ۳-۱ بایرنمونیخ جام را بالای سر برد.
۱۹۸۶؛ تاتنهام
یکبار دیگر مهمانهای انگلیسی گمپر فرصت بازی کردن برابر بارسا را از دست دادند. تاتنهام در ضرباتپنالتی برابر آیندهوون در نیمهنهایی شکست خورد، در حالیکه بارسلونا با گلهای خرید جدیدش از تاتنهام یعنی گری لینِکر موفق شد میلان را ۳-۱ شکست دهد و راهی فینال شود. بارسا در فینال هم آیندهوون را ۱- صفر برد و قهرمان شد، در حالیکه تاتنهام هم میلان را ۲-۱ برد و عنوان سوم را کسب کرد.

۲۰۰۹؛ منچسترسیتی
بعد از ۵ حضور در ۶ دوره جام خوان گمپر، برای ۳۳ سال تیمهای انگلیسی مشارکتی در این تورنمنت یا مسابقه نداشتند. منچسترسیتی که آن زمان بین بزرگان انگلیس قرار گرفته بود، اما هنوز بهدنبال اولین قهرمانیاش در انگلیس از سال ۱۹۶۸ به بعد میگشت با سرمربیگری مارک هیوز ستاره سابق بارسلونا به جام خوان گمپر آمد. بعد از سهگانه تاریخی با پپ گواردیولا در سال قبل، بازیکنهای جدیدی به بارسلونا آمدند از جمله زلاتان ایبراهیموویچ. همه منتظر اولین بازی او کنار لیونل مسی بودند، اما بارسا پاسخی برای گل دقیقه ۲۸ مارتین پتروف نداشت تا سیتی اولین و تنها تیم انگلیسی باشد که جام خوان گمپر را میبرد.
منبع خبر: خبر ورزشی
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.