کد خبر : 170902
تاریخ انتشار : جمعه 14 اردیبهشت 1403 - 16:56

رکورد نوسازی مسکن شکسته شد

بر اساس آمار از سال ۱۳۸۴ که یک میلیون و ۵۰ هزار واحد نوسازی شده دولت سیزدهم رکورددار ساخت و صدور پروانه در بافت‌های فرسوده … بر اساس آمار از سال ۱۳۸۴ که یک میلیون و ۵۰ هزار واحد نوسازی شده دولت سیزدهم رکورددار ساخت و صدور پروانه در بافت‌های فرسوده است نوسازی بافت فرسوده

بر اساس آمار از سال ۱۳۸۴ که یک میلیون و ۵۰ هزار واحد نوسازی شده دولت سیزدهم رکورددار ساخت و صدور پروانه در بافت‌های فرسوده …

رکورد نوسازی مسکن شکسته شدرکورد نوسازی مسکن شکسته شد

بر اساس آمار از سال ۱۳۸۴ که یک میلیون و ۵۰ هزار واحد نوسازی شده دولت سیزدهم رکورددار ساخت و صدور پروانه در بافت‌های فرسوده است نوسازی بافت فرسوده در اولویت سند تحول برنامه‌های دولت قرار گرفته است و در نهضت ملی مسکن نیز نوسازی سالانه ۱۵۰ هزار واحد در دستور کار تولید مسکن است. محمد آیینی، معاون وزیر راه و شهرسازی گفت تا پایان امسال ۸۲ هزار واحد نوساز در محلات هدف و بافت‌های فرسوده به مردم تحویل داده می‌شود و در دو سال دولت سیزدهم ۲۶۶ هزار پروانه ساخت در بافت‌های فرسوده صادر شده که رکورد صدور پروانه نوسازی در بافت‌های فرسوده محسوب می‌شود.

بر اساس این گزارش، برای تسهیل نوسازی و رفع موانع که مهم‌ترین آن تأمین منابع مالی است در بافت‌های فرسوده ۵ نوع تسهیلات نوسازی و ساخت پرداخت می‌شود و بر اساس قانون برنامه هفتم تمام تسهیلات، تخفیف‌ها و مشوق‌های مالی در نهضت ملی مسکن در بافت فرسوده هم پرداخت می‌شود. همچنین بر اساس این برنامه پروانه ساختمانی در بافت‌های فرسوده در سراسر کشور باید در حداکثر ۳ ماه صادر شود و چنانچه شهرداری‌ها به این تعهد عمل نکردند درگاه ملی مجوزها پروانه ساختمانی را صادر خواهد کرد. در حال حاضر متوسط زمان صدور پروانه ساخت در بافت فرسوده در کشور ۸ و در تهران ۶ ماه است.

گامی برای توسعه ساخت مسکن

افزایش امنیت ساکنان در ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد فرسوده مهم‌ترین هدف نوسازی است که دولت آن را در اولویت برنامه‌های ساخت مسکن قرار داده است. با نوسازی ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد فرسوده به طور متوسط ۴. ۵ میلیون مسکن ساخته می‌شود. از سال ۱۳۸۴ از نوسازی ۳۵۰ هزار پلاک فرسوده یک میلیون و ۵۰ هزار مسکن جدید تولید شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی در مراسم نخستین گردهمایی گروه‌های مردمی و جهادی با وزارت راه و شهرسازی (بازآفرینی شهری، مسکن و راه روستایی) با بسیج سازندگی، گفت: بیش از ۵۴۶ شهر بسته‌های تشویقی شهرسازانه را در بافت‌های فرسوده اجرا می‌کنند؛ به طوری که آمار صدور پروانه در سال‌های پس از انقلاب نشان می‌دهد سال ۱۴۰۲ رکورد نوسازی در محدوده بافت‌های فرسوده شکسته شد.

وی راهبرد دولت در افزایش سرعت نوسازی را مردمی‌سازی عنوان کرد و افزود: از ابتدای دولت سیزدهم نگاه ما در حوزه بازآفرینی نگاه مردمی‌سازی بوده است. نوسازی مسکن باید توسط مردم، سازندگان بخش خصوصی، تعاونی‌ها و گروه‌های جهادی صورت گیرد. نظارت هم توسط دولت و اعضای سازمان نظام مهندسی انجام می‌شود. با توجه به اینکه بیشتر جمعیت ۱۰ میلیون نفری ساکن در بافت‌های فرسوده اقشار محروم، کم درآمد یا با درآمد متوسط رو به پایین هستند، برنامه دولت در مردمی‌سازی نوسازی رفع موانع مالی با مشارکت سازندگان، بانک‌ها و پرداخت مشوق‌ها از سوی متولیان بخش مسکن است.

معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص رفع موانع گفت: ما به ساکنان واحدهای فرسوده می‌گوییم نگران نباشید؛ ما شما را به سازندگان و کسانی که توان مالی، توان اجرایی و توان فنی دارند وصل می‌کنیم. اینجا با چالش دوم مواجه می‌شویم، زیرا سازندگان حاضر به نوسازی در محلات فرسوده نیستند؛ زیرا برای آنها بازدهی اقتصادی ندارد.

آیینی تأکید کرد: بیش از ۵۴۶ شهر بسته‌های تشویقی شهرسازانه نوسازی را اجرا می‌کنند؛ برای گام اول با همکاری بسیج مستضعفان و بسیج سازندگی تا الان ۴۶۷ حلقه میانی ایجاد کردیم که در محلات هدف بازآفرینی به ارائه خدمات می‌پردازند. این اتفاق جدیدی است که قصد داریم این تعداد را به ۲۰۰۰ حلقه برسانیم و بزودی شاهد خبرهای خوبی در محرومیت‌زدایی از بافت‌های فرسوده خواهیم بود.

پرداخت تسهیلات

پرداخت تسهیلات مهم‌ترین محور برنامه نوسازی و تشویق ساکنان این بافت‌ها است. معاون وزیر راه و شهرسازی درباره میزان تسهیلات نوسازی گفت: در بافت‌های فرسوده پنج نوع وام قابل پرداخت است؛ اول تسهیلاتی به میزان وام نهضت ملی مسکن تا سقف ۵۵۰ میلیون تومان است که تسهیلات ارزان قیمتی است. در برنامه هفتم نیز خبر خوش این است که با تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان، برای واحدهای بافت‌های فرسوده از تمامی تخفیفات و حمایت‌های نهضت ملی مسکن تا سقف پنج طبقه استفاده خواهد شد.

پرداخت ۱۸۰ میلیون تسهیلات با سود صفر، تسهیلات ودیعه برای اسکان موقت ساکنان بافت‌ها به میزان ۱۲۰ میلیون در تهران و ۹۰ میلیون در سایر شهرها، تسهیلات نوسازی بافت‌های تاریخی تا ۸۰ درصد هزینه ساخت و تسهیلات ودیعه اسکان موقت در بافت‌های تاریخی، وام‌های مختلفی است که برای نوسازی پرداخت می‌شود.

ساخت ۱۲ هزار مسکن محرومان

ساخت مسکن محرومان با همکاری بسیج سازندگی، بخش دیگری از برنامه دولت برای خانه دار کردن اقشار کم برخوردار است. معاون وزیر راه وشهر‌سازی گفت: سال گذشته ۱۲ هزار واحد برای محرومان توسط بسیج سازندگی ساخته شده و برنامه در این حوزه ساخت حدود ۳۰ هزار واحد دیگر است.

+

آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

اجتماعی

آرشیو

advanced-floating-content-close-btn
advanced-floating-content-close-btn