تغییرات مو که بعد از ۴۰ سالگی سراغ زنان می آید؛ نظر متخصص را بدانید

جامعه ورزشی آفتاب نو:

کد خبر: ۲۸۶۳۵۸

تاریخ انتشار: یکشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۴ – ۱۴:۳۵

به گزارش بهداشت نیوز و به نقل از انلی مای هلث؛ به گفته‌ی دکتر سمرتی ناسوا سینگ، متخصص پوست و زیبایی  سطح هورمون‌ها، به‌ویژه استروژن، حدود ۴۰ سالگی کاهش می‌یابد که این سن در گروه پیش‌یائسگی یا دوره‌ی تغییرات هورمونی (Climacteric) در نظر گرفته می‌شود.

او می‌گوید: «این تغییرات هورمونی می‌تواند بافت و ضخامت مو را تغییر دهد.» برای مثال، بعضی زنان متوجه می‌شوند که موی صافشان حالت موج‌دار پیدا کرده و بسیاری دچار نازک شدن موها در قسمت فرق سر می‌شوند. این نازک شدن به‌ویژه در افرادی شایع است که سابقه‌ی ژنتیکی طاسی در خانواده دارند؛ چه از طرف مادر و چه پدر یا هر مرد دیگری در خانواده. حتی این الگو می‌تواند چند نسل را رد کند و دوباره بروز کند.

یک مطالعه‌ی اخیر که در مجله‌ی Maturitas منتشر شد نشان داد تغییرات هورمونی در دوران یائسگی باعث تغییر در رشد و ویژگی‌های مو می‌شود. در واقع، «ریزش موی با الگوی زنانه» و «تلوژن افلوویوم» (ریزش موی منتشر ناشی از تغییرات چرخه‌ی رشد مو) در زنان پس از یائسگی شایع است.

دکتر سینگ توضیح می‌دهد: «دلیل این امر آن است که غدد چربی که از حدود ۸ سالگی تا ۵۰ سالگی در صورت و مو فعال هستند، پس از یائسگی تحت تأثیر هورمون‌ها غیرفعال می‌شوند.»

او اضافه می‌کند: «این مسئله اغلب منجر به خشکی پوست سر می‌شود که می‌تواند باعث خارش و حساسیت گردد. البته شوره‌ی سر پس از یائسگی رخ نمی‌دهد.»

با این حال، نازک شدن مو امری حتمی نیست و ممکن است در برخی زنان رخ ندهد.

نقش رژیم غذایی و تغذیه

در دهه‌ی ۴۰ سالگی و بعد از آن، تغذیه و رژیم غذایی نقش مهمی در حفظ سلامت مو ایفا می‌کنند و می‌توانند از نازک شدن موها در اثر کاهش سطح استروژن جلوگیری کنند.

توصیه‌های دکتر سینگ:

• مصرف غذاهای فراوری‌شده و قندهای افزوده را کاهش دهید یا حذف کنید، زیرا می‌توانند باعث «گلیکاسیون پیشرفته» شوند که روند پیری را تسریع می‌کند.

• تمرکز بر رژیم غذایی رنگین‌کمانی: روزانه دو تا سه واحد میوه و چهار تا پنج واحد سبزی مصرف کنید.

• پایبندی به ریتم شبانه‌روزی در وعده‌های غذایی مفید است: صبحانه بعد از ساعت ۹، ناهار حدود ساعت ۱۳، و شام پیش از ساعت ۱۹.

• افزودن مغزها و دانه‌های سالم ضروری است، زیرا با کاهش فعالیت غدد چربی، اسیدهای چرب موجود در این مواد برای سلامت مو بسیار مفید هستند.

• مصرف محصولات سویا مهم است، چون فیتواستروژن دارند و از زنان در دوران پس از یائسگی حمایت می‌کنند.

چگونه محصولات و درمان‌های مناسب مو را انتخاب کنیم؟

هیچ راهکار یکسانی برای همه وجود ندارد. به گفته‌ی دکتر سینگ، متخصصان پوست معمولاً توصیه می‌کنند هر محصول جدید ابتدا پشت گوش یا داخل بازو تست شود. باید دو روز برای واکنش زودهنگام و هفت روز برای واکنش دیرهنگام صبر کنید. اگر واکنش منفی ایجاد نشد، می‌توانید از محصول استفاده کنید.

با این حال، درمان‌های دائمی مانند فر کردن، صاف کردن، کراتین یا سیستئین که اثرات سه تا شش ماهه دارند، توصیه نمی‌شوند.

دکتر سینگ هشدار می‌دهد: «این روش‌ها پیوندهای دی‌سولفیدی مو را تخریب کرده و تمام هفت تا هشت لایه‌ی ساقه‌ی مو را به‌شدت ضعیف می‌کنند.» بنابراین باید از هرگونه روش دائمی در سالن‌ها و آرایشگاه‌ها خودداری کرد.

نتیجه‌گیری

نباید تعجب کنید اگر در ۴۰ سالگی تغییراتی در ضخامت و بافت موهایتان مشاهده کنید. این نتیجه‌ی طبیعی تغییرات هورمونی است که پیش، حین و پس از دوران یائسگی رخ می‌دهد. گرچه برخی تغییرات اجتناب‌ناپذیرند، اما همیشه می‌توان با انتخاب سبک زندگی سالم و درمان‌های تأییدشده‌ی متخصصان پوست، سلامت موها را حفظ کرد. بهترین راه، مشورت با پزشک برای دریافت توصیه‌های شخصی است.

منبع: انتخاب

منبع خبر


مسئولیت این خبر با سایت منبع و جامعه ورزشی آفتاب نو در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.

آخرین اخبار ورزشی از فوتبال ایران و باشگاه های جهان را در سایت ورزشی آفتاب نو بخوانید

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *

advanced-floating-content-close-btn
advanced-floating-content-close-btn