کود مجانی توی آشپزخونه‌ ات قایم شده/ زباله‌ هاتو دور نریز، به گلدونات غذا بده!

جامعه ورزشی آفتاب نو:

شایانیوز_ خیلی وقت‌ ها پیش میاد که بعد از درست کردن غذا، کلی پوست میوه، سبزیجات و باقی‌ مونده‌ های خوراکی توی آشپزخونه جمع میشه که شاید به نظر بیاد دیگه به درد نمیخورن و باید دور ریخته بشن. اما جالب بدونید که این زباله‌ ها می‌ تونن تبدیل به یه غذای فوق‌ العاده برای گیاهانتون بشن. درست کردن کود از زباله‌ های آشپزخانه یه کار ساده و کم‌ هزینه است که نه تنها به رشد بهتر گیاهان کمک می‌ کنه، بلکه محیط زیست رو هم سالم‌ تر نگه میداره. کود طبیعی که با زباله‌ های خانگی درست میشه، یه جورایی مثل غذای مکمل برای خاکه. خاک به تنهایی ممکنه خیلی زود مواد مغذیش رو از دست بده و گیاه‌ ها برای رشد نیاز به یه چیز اضافی داشته باشن. وقتی ما پوست میوه‌ ها، سبزیجات، تفاله قهوه و برگ‌ های خشک رو جمع می‌ کنیم و به شکل اصولی اونا رو به کود تبدیل می‌ کنیم، در واقع داریم یه چرخه طبیعی رو دوباره راه میندازیم که باعث میشه خاک دوباره سرحال بیاد و گیاهان پرانرژی‌ تر رشد کنن. از همه مهم‌ تر، این روش به ما کمک می‌ کنه که حجم زباله‌ های آشپزخونه رو کم کنیم و جلوی تولید بوی بد و آلودگی رو بگیریم. چون وقتی زباله‌ ها رو توی سطل زباله نگه داریم، احتمال داره که باعث جذب حشرات و بوی ناخوشایند بشن. اما وقتی این زباله‌ ها رو به کود تبدیل کنیم، علاوه بر اینکه زمین و گیاهان رو تغذیه کردیم، جلوی آلودگی هم گرفته میشه. در ادامه میخوام با شما مرحله به مرحله بگم که چطور با ساده‌ ترین وسایل و کمی دقت میشه این کود طبیعی رو درست کرد و چطور با این روش ساده، باغچه یا گلدون‌ های خونتون رو شاداب‌ تر نگه دارید.

172096154

انواع زباله‌ های آشپزخانه قابل استفاده در کود

زباله‌ های آشپزخانه به دو دسته‌ی کلی تقسیم می‌ شوند؛  زباله‌ های سبز و زباله‌ های قهوه‌ ای.

زباله‌ های سبز؛ شامل پوست میوه‌ ها و سبزیجات تازه، تفاله قهوه، باقی‌ مانده‌ های غذاهای گیاهی، برگ‌ های تازه و سایر مواد سرشار از نیتروژن.

زباله‌ های قهوه‌ ای؛ شامل پوست خشک میوه‌ ها، کاغذهای نازک، شاخه‌ های کوچک، پوست گردو و موادی که کربن زیادی دارند.

برای تهیه کود، نسبت مناسبی از این دو نوع زباله باید ترکیب شود تا تعادل کربن و نیتروژن حفظ شود و فرآیند تجزیه به درستی انجام شود.

2-5

مراحل تهیه کود از زباله‌ های آشپزخانه

جمع‌ آوری و آماده‌ سازی زباله‌ ها

ابتدا باید زباله‌ های قابل استفاده را از سایر زباله‌ها جدا کنید. پوست میوه‌ ها، سبزیجات، تفاله چای و قهوه و حتی باقی‌ مانده‌ های پخته شده (به شرطی که چربی یا گوشت نداشته باشند) مناسب هستند. توجه کنید که گوشت، استخوان، چربی و زباله‌ های حیوانی می‌ توانند باعث جذب حشرات و بوی نامطبوع شوند و توصیه نمی‌ شود.

3-8

تهیه محلی برای کودسازی

یک محفظه یا فضای باز با تهویه مناسب برای انباشتن زباله‌ ها انتخاب کنید. این فضا می‌ تواند یک سطل مخصوص، جعبه چوبی یا حتی گوشه‌ ای از باغچه باشد. زمین باید دارای زهکشی خوب باشد تا آب اضافی خارج شود و هوا جریان داشته باشد.

1

ترکیب زباله‌ ها

زباله‌ های سبز و قهوه‌ ای را به نسبت تقریبی ۳ به ۱ مخلوط کنید (یعنی سه قسمت زباله سبز به یک قسمت زباله قهوه‌ ای). این ترکیب به رشد میکروارگانیسم‌ های مفید کمک کرده و سرعت تجزیه را افزایش می‌ دهد.

7

تهویه و چرخاندن کود

برای فراهم کردن اکسیژن لازم و جلوگیری از بوی بد، باید کود را هر چند روز یک بار با بیلچه یا چنگک زیر و رو کنید. این کار باعث افزایش فعالیت میکروارگانیسم‌ ها شده و فرآیند تجزیه را تسریع می‌ کند.

4-3-500x338

در نتیجه…

تهیه کود گیاهی از زباله‌ های آشپزخانه یکی از روش‌ های ساده، ارزان و دوستدار محیط زیست برای تقویت خاک و رشد بهتر گیاهان است. با رعایت مراحل و نکات گفته شده، می‌ توان کود با کیفیت بالا تهیه کرد که در بلندمدت به بهبود سلامت خاک و افزایش بازدهی محصولات کمک شایانی می‌ کند. این روش نه تنها هزینه‌ ها را کاهش می‌ دهد، بلکه نقش مهمی در حفظ منابع طبیعی و کاهش آلودگی محیط زیست ایفا می‌ کند.

منبع خبر


مسئولیت این خبر با سایت منبع و جامعه ورزشی آفتاب نو در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.

آخرین اخبار ورزشی از فوتبال ایران و باشگاه های جهان را در سایت ورزشی آفتاب نو بخوانید

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کد امنیتی *

advanced-floating-content-close-btn
advanced-floating-content-close-btn