علت کمخونی فقر آهن در مردان و زنان چیست؟
جامعه ورزشی آفتاب نو: کد خبر: 289434 فروش ویژه ماشین اصلاح مو GODFREY مدل Profession قیمت: 359000 تومان تاریخ انتشار: جمعه 28 آذر 1404 – 10:53 به گزارش بهداشت نیوز، دکتر مریم مدنی، فوق تخصص خون و سرطان بزرگسالان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به شیوع بیشتر فقر آهن در
کد خبر: 289434
تاریخ انتشار: جمعه 28 آذر 1404 – 10:53
به گزارش بهداشت نیوز، دکتر مریم مدنی، فوق تخصص خون و سرطان بزرگسالان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به شیوع بیشتر فقر آهن در زنان در سنین باروری اظهار داشت: در برخی موارد، شدت کمخونی با میزان خونریزی قاعدگی همخوانی ندارد و در این شرایط انجام بررسیهای تکمیلی و در صورت لزوم ارجاع بیمار به متخصص گوارش ضروری است.
وی افزود: در مردان و زنان یائسه، کمخونی فقر آهن میتواند نشانهای از خونریزی پنهان در دستگاه گوارش باشد و انجام اقدامات تشخیصی مانند آندوسکوپی و کولونوسکوپی در این گروهها اهمیت زیادی دارد.
این فوقتخصص خون، با بیان اینکه نیاز بدن به آهن در سنین نوجوانی افزایش مییابد، گفت: در این دوره نیز کمبود آهن شایع است و معمولاً درمان با آهن خوراکی آغاز میشود، اما انتخاب نوع درمان، چه خوراکی و چه وریدی، باید حتماً توسط پزشک انجام شود.
دکتر مدنی ادامه داد: در بیمارانی که تحمل آهن خوراکی را ندارند، علائم شدیدی دارند، در آستانه جراحی هستند، سابقه جراحی بایپس معده دارند یا به بیماریهای التهابی مانند سلیاک و بیماریهای التهابی روده مبتلا هستند، بهدلیل اختلال در جذب آهن، درمان وریدی ضرورت پیدا میکند.
وی، با تأکید بر لزوم تکمیل دوره درمان تصریح کرد: مصرف آهن نباید بهصورت خودسرانه و کوتاهمدت قطع شود و بیماران باید مطابق نظر پزشک که معمولاً چند ماه طول میکشد، درمان را ادامه داده و پس از آن آزمایشهای کنترلی انجام دهند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، درباره باورهای نادرست رایج در فضای مجازی گفت: مصرف همزمان چای و قهوه با آهن موجب کاهش جذب آن میشود و باید بین مصرف این نوشیدنیها و آهن فاصله زمانی رعایت شود، در حالی که مصرف ویتامین C مانند آبپرتقال میتواند جذب آهن را افزایش دهد.
وی افزود: آهن نباید همزمان با لبنیات یا مکملهای حاوی کلسیم مصرف شود و بهتر است بهصورت جداگانه و در صورت امکان با معده خالی مورد استفاده قرار گیرد.
دکتر مدنی، با اشاره به منابع غذایی آهن بیان کرد: گوشت و سبزیهایی مانند اسفناج از منابع آهن محسوب میشوند، اما در بیماران مبتلا به کمخونی فقر آهن، مصرف مواد غذایی بهتنهایی کافی نیست و این افراد حتماً باید تحت درمان دارویی قرار گیرند.
وی در پایان تأکید کرد: هر نوع کمخونی بهمعنای کمبود آهن نیست و تشخیص نوع کمخونی باید توسط پزشک متخصص و بر اساس آزمایشها و شاخصهای تخصصی انجام شود.
مسئولیت این خبر با سایت منبع و جامعه ورزشی آفتاب نو در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.
آخرین اخبار ورزشی از فوتبال ایران و باشگاه های جهان را در سایت ورزشی آفتاب نو بخوانید
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0