تاریخ انتشار : یکشنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۶
کد خبر : 745934

خوراکی ها و نوشیدنی های مفید و توصیه شده برای روزهای سرد زمستان

خوراکی ها و نوشیدنی های مفید و توصیه شده برای روزهای سرد زمستان

جامعه ورزشی آفتاب نو: کد خبر: 289516 تاریخ انتشار: یکشنبه 30 آذر 1404 – 12:57 به گزارش بهداشت نیوز، سوپ‌ها و غذاهای مایع گرم مانند سوپ جو، سوپ مرغ، سوپ سبزیجات، سوپ عدس به عنوان منبع پروتئین گیاهی، آهن و فیبر و آش ‌های دارای حبوبات و غلات کامل، به حفظ دمای بدن کمک می‌کنند

جامعه ورزشی آفتاب نو:

کد خبر: 289516

تاریخ انتشار: یکشنبه 30 آذر 1404 – 12:57

به گزارش بهداشت نیوز، سوپ‌ها و غذاهای مایع گرم مانند سوپ جو، سوپ مرغ، سوپ سبزیجات، سوپ عدس به عنوان منبع پروتئین گیاهی، آهن و فیبر و آش ‌های دارای حبوبات و غلات کامل، به حفظ دمای بدن کمک می‌کنند و هیدراتاسیون را بهبود می‌دهند، هضم آسان‌تری دارند و در زمان بیماری باعث تقویت سیستم ایمنی شده، دریافت انرژی و ریزمغذی‌ها را تسهیل می‌کنند.

هیدراتاسیون به معنای ترکیب مواد با آب است و به عمل اضافه کردن آب به یک ماده یا ترکیب می‌گویند که بخش مهمی از سلامت و تندرستی کلی بدن انسان است؛ هیدراتاسیون مناسب به تنظیم دمای بدن، بهبود عملکرد مفاصل، انتقال مواد مغذی به سلول ها، افزایش عملکرد اندام ها و بهبود کیفیت خواب افراد کمک می کند.

در هوای سرد، بدن برای تنظیم دمای مرکزی انرژی بیشتری مصرف می‌کند؛ غذاهای حاوی کربوهیدرات‌های پیچیده مانند عدسی، خوراک لوبیا، غذاهای دارای غلات کامل(برنج قهوه‌ای، جو، گندم کامل) منبع پایدار انرژی هستند و باعث نوسان شدید قند خون نمی‌شوند.

پروتئین‌ها در حفظ توده عضلانی و تقویت سیستم ایمنی نقش کلیدی دارند؛ مصرف گوشت قرمز کم‌چرب، مرغ، ماهی، حبوبات و خورشت‌های دارای پروتئین و سبزیجات، انتخاب‌های مفیدی برای روزهای سرد محسوب می‌شوند.

در زمستان، سبزی‌های پخته مانند هویج، کدو، کلم، اسفناج و کرفس ضمن افزایش جذب برخی ریزمغذی ها، دارای آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین C بوده و تحمل گوارشی بهتری در هوای سرد دارند؛ البته باید از حرارت زیاد و سرخ کردن طولانی‌مدت پرهیز کرد تا ویتامین‌هایی مانند C از بین نروند.

مغزها منبعی عالی از چربی‌های غیراشباع، پروتئین، ویتامین E و مواد معدنی هستند؛ گردو، بادام، پسته، کنجد و تخم کتان از بهترین انتخاب ها هستند.

نوشیدنی های گرم مانند چای سبز یا سیاه، دمنوش زنجبیل (اثرات ضد التهابی و ضد تهوع)، دمنوش آویشن (موثر در سلامتی سیستم تنفسی) و شیر گرم (منبع پروتئین) جریان خون را افزایش می‌دهند؛ برخی ترکیبات گیاهی نیز خواص ضدالتهابی یا آنتی‌اکسیدانی دارند و در تقویت سیستم ایمنی موثر هستند.

غذاهای بسیار سرد (نوشابه، یخ، بستنی)، فست‌فودها، غذاهای پُر چرب صنعتی و مصرف زیاد قندهای ساده در زمستان بهتر است محدود شوند.

مصرف ناکافی انرژی در زمستان می‌تواند منجر به خستگی و ضعف ایمنی شود.

 دکتر «محسن امیدی» کارشناس تغذیه ورژیم های غذایی، دکترای تخصصی  تغذیه ورزشی و مسوول تغذیه بیمارستان سوانح، سوختگی و ترمیمی امیرالمومنین(ع)

 

منبع خبر


مسئولیت این خبر با سایت منبع و جامعه ورزشی آفتاب نو در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.

آخرین اخبار ورزشی از فوتبال ایران و باشگاه های جهان را در سایت ورزشی آفتاب نو بخوانید

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

.

advanced-floating-content-close-btn