تاریخ انتشار : شنبه ۶ دی ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۶
کد خبر : 751433

نمک در تخم‌مرغ آبپز؛ رمز موفقیت در آشپزی

نمک در تخم‌مرغ آبپز؛ رمز موفقیت در آشپزی

جامعه ورزشی آفتاب نو: به گزارش آفتاب نو،  تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که چرا بسیاری هنگام آبپز کردن تخم‌مرغ، به آب نمک اضافه می‌کنند؟ مطالعات جدید در زمینه آشپزی نشان می‌دهد که افزودن نمک به آب جوش تنها یک سنت قدیمی نیست، بلکه یک واکنش علمی و موثر است که کیفیت

جامعه ورزشی آفتاب نو:

به گزارش آفتاب نو،  تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که چرا بسیاری هنگام آبپز کردن تخم‌مرغ، به آب نمک اضافه می‌کنند؟ مطالعات جدید در زمینه آشپزی نشان می‌دهد که افزودن نمک به آب جوش تنها یک سنت قدیمی نیست، بلکه یک واکنش علمی و موثر است که کیفیت تخم‌مرغ را به صورت شگفت‌آوری بهبود می‌بخشد.

اضافه کردن نمک به آب موجب می‌شود حتی اگر پوسته تخم‌مرغ ترک بخورد، سفیده سریع‌تر لخته شود و تخم‌مرغ در نهایت ساختاری سالم و هماهنگ داشته باشد. تحقیقات اخیر نشان داده‌اند که اضافه کردن نمک به آب به‌جای کمک به راحت‌تر پوست کندن تخم‌مرغ، به منظور تضمین کیفیت سفیده و جلوگیری از نشت آن است.

چرا نمک باعث بهبود کیفیت تخم‌مرغ می‌شود؟

زمانی که تخم‌مرغ در آب جوش قرار می‌گیرد، پروتئین‌های آن باز شده و بعد دوباره به هم متصل می‌شوند. در صورتی که آب بدون نمک باشد، این فرآیند ممکن است کندتر و ناپایدارتر پیش برود و احتمال نشت سفیده از طریق ترک‌های پوسته وجود دارد. با افزودن نمک به آب، یون‌های سدیم محیط آبی را تغییر می‌دهند و موجب می‌شوند پروتئین‌ها سریع‌تر بسته شوند. این فرآیند همچون یک سد طبیعی عمل کرده و جلوی نشت سفیده را می‌گیرد.

طبق مطالعات دانشگاه گوئلف کانادا، افزودن نمک تأثیری در راحت‌تر شدن پوست کندن تخم‌مرغ ندارد. در واقع عواملی که بر این فرآیند تاثیرگذار هستند شامل مدت زمان کهنگی تخم‌مرغ، نحوه قرار دادن آن در آب (سرد یا گرم) و نیز خواباندن آن در آب یخ بلافاصله پس از جوشیدن می‌باشد. تخم‌مرغ‌هایی که ۷ تا ۱۰ روز از نگهداری‌شان می‌گذرد، به دلیل خارج شدن دی‌اکسید کربن از پوسته و افزایش pH داخلی، راحت‌تر پوست می‌شوند؛ فرآیندی که باعث کاهش چسبندگی سفیده به پوسته داخلی می‌گردد.

نمک، محافظی خودجوش برای تخم‌مرغ

نمک به‌عنوان یک محافظ طبیعی عمل می‌کند. درصورت ایجاد ترک در پوسته تخم‌مرغ، نمک باعث می‌شود که سفیده به صورت فوری بسته شود و از نشت آن جلوگیری کند. هارولد مک‌گی، نویسنده کتاب «کلیدهای آشپزی خوب»، در این‌باره می‌گوید: «نمک به نوعی باعث می‌شود که سفیده بلافاصله بسته شده و ترک‌های پوسته را به طور طبیعی ببندد. به همین دلیل در نهایت تخم‌مرغی سالم، یکنواخت و قابل سرو خواهید داشت.»

نکات طلایی برای پخت تخم‌مرغ باکیفیت

کارشناسان آشپزی پیشنهاد می‌کنند برای داشتن بهترین نتیجه، موارد زیر را رعایت کنید:

  • از تخم‌مرغ‌هایی که کمی کهنه‌تر هستند (بین ۷ تا ۱۰ روز از خرید آن‌ها گذشته باشد) استفاده کنید.
  • تخم‌مرغ‌ها را مستقیماً در آب جوش قرار دهید، نه در آب سرد.
  • بعد از آبپز کردن تخم‌مرغ‌ها، آن‌ها را در آب یخ بگذارید.
  • نمک را به آب اضافه کنید ولی این کار نه برای راحت‌تر پوست کندن، بلکه برای حفظ یکپارچگی سفیده و تضمین کیفیت تخم‌مرغ انجام شود.

با رعایت این دستورالعمل‌ها، می‌توانید تخم‌مرغ‌هایی سالم و با ظاهری یکدست آماده کنید.

منبع خبر


مسئولیت این خبر با سایت منبع و جامعه ورزشی آفتاب نو در قبال آن مسئولیتی ندارد. خواهشمندیم در صورت وجود هرگونه مشکل در محتوای آن، در نظرات همین خبر گزارش دهید تا اصلاح گردد.

آخرین اخبار ورزشی از فوتبال ایران و باشگاه های جهان را در سایت ورزشی آفتاب نو بخوانید

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

.

advanced-floating-content-close-btn